Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Consultanţă americană „De la Fermier…

Consultanţă americană „De la Fermier la Fermier”

Companiile din Moldova vor beneficia, în august, de consultanţă americană gratuită axată pe agricultura de performanţă şi metodele de cucerire a pieţei

Doi experţi americani vor vizita Moldova, în luna august curent, pentru a acorda consultanţă gratuită în domeniul agriculturii inovative şi al metodelor de cucerire a pieţelor. Asistenţa va fi acordată pe bază de voluntariat în cadrul Programului „De la Fermier la Fermier”, implementat în ţara noastră de CNFA, cu suportul financiar al USAID.

Profesorul Tom Cadwallader este agent de extensiune specializat în dezvoltarea agriculturii şi  antreprenoriat la Universitatea din Wisconsin şi, în perioada 14-31 august, va acorda asistenţă Parcului ştiinţifico-tehnologic INAGRO al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Expertul va evalua activitatea fermierilor rezidenţi şi căile de sporire a performanţelor acestora, precum şi progresul înregistrat de INAGRO pe parcursul celor doi ani de la fondare. Raportul de evaluare va include recomandări pentru perfecţionarea serviciilor acordate de INAGRO fermierilor rezidenţi şi extinderea numărului acestora.

De asemenea, în perioada 17 august-2 septembrie, Jim Valentine, specialist în procesare, ambalare şi marketing, va acorda consultanţă companiei TAI-NA din Chişinău în elaborarea designului ambalajului pentru exportul produselor din soia şi marinatelor. Totodată, specialistul va instrui angajaţii companiei în implementarea campaniilor eficiente de marketing pentru cucerirea consumatorilor pe noi pieţe de desfacere. Asistenţa voluntarului este orientată spre crearea premiselor pentru extinderea producerii în cadrul companiei TAI-NA şi al gospodăriilor ce furnizează ingrediente pentru producerea sosurilor şi a marinatelor.

Asistenţa FTF se concentrează pe producerea şi prelucrarea fructelor, legumelor şi a laptelui şi este destinată atât întreprinderilor gazdă, cât şi tuturor fermierilor, cooperativelor sau companiilor agricole care solicită consultanţă în timpul aflării voluntarilor în Moldova.